Site icon La Valira

Adeu al somni olímpic del 2030 per les desavinences polítiques entre els governs català i aragonès

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha renunciat definitivament a la candidatura conjunta per organitzar els Jocs Olímpics d’hivern del 2030 en seus de Catalunya i Aragó, després de les desavinences polítiques entre els dos governs autonòmics, que no han aconseguit posar-se d’acord a l’hora de repartir-se la seu dels diferents esports. Ara la porta estaria oberta a una nova candidatura, possiblement només catalana, per optar a la següent cita olímpica hivernal, el 2034.

Amb tot, el COE mai ha estat partidari que fos una sola comunitat la que portés endavant la candidatura olímpica perquè volia oferir-la al Comitè Olímpic Internacional (COI) com un projecte d’unitat conjunta dels Pirineus més enllà de llengües i diferències polítiques, alguna cosa que no ha estat possible, amb el Govern d’Aragó acusant la Generalitat i viceversa.

Lambán, president de l’Aragó, sempre ha defensat que el president del Govern, Pedro Sánchez, li havia promès uns Jocs igualats entre Catalunya i la seva comunitat, mentre que des de la Generalitat han repetit que l’Aragó mai ha estat partidari d’arribar a un acord definitiu per qüestions polítiques i electoralistes.

Aquesta cancel·lació definitiva arriba després d’onze mesos de bloqueig constant i sense haver-se trobat una llum al final del túnel.

Exit mobile version