Site icon La Valira

Adeu a la mascareta a l’exterior

Per primera vegada després de gairebé un any, aquest dissabte ja es pot sortir de casa sense portar mascareta, que era obligatòria a l’aire lliure des del 9 de juliol de l’any passat. De tota manera, cal dur-ne sempre alguna al damunt, perquè és obligatòria quan l’aglomeració de gent faci impossible mantenir la distància de seguretat d’un metre i mig, a excepció dels convivents. I perquè continua sent obligatòria en tots els espais tancats, interiors i al transport públic.

El Consell de Ministres d’aquest dijous va aprovar el reial decret que rebaixa les restriccions. A Catalunya hem conviscut amb la mascareta durant gairebé un any. El mateix Consell de Ministres va derogar les limitacions a l’aforament en els estadis esportius.

D’altra banda, aquest és el primer cap de setmana sencer amb les discoteques i els bars musicals oberts. Alguns locals ja van obrir la matinada de diumenge a dilluns, que era la data acordada entre el sector i la Generalitat. D’altres van esperar a la revetlla de Sant Joan per tornar a aixecar la persiana.

Ara els toca a tots els que han anat obrint passar el seu primer test d’estrès les nits de dissabte i diumenge. Es permet ballar en els locals i no cal mantenir la distància de seguretat, però cal dur mascareta i s’ha de consumir a la taula. També hi ha limitacions en els horaris: els locals no poden obrir més enllà de dos quarts de quatre de la matinada.

Exit mobile version