La Marea Blanca de Ponent i Pirineus ha denunciat que els CAP de Sort, Oliana, la Seu d’Urgell i Puigcerdà, de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran (que es troba en la fase 1 de desescalada) “no han rebut els materials necessaris per fer tests” i, en aquest sentit, consideren “negligent i opaca” la gestió de la Generalitat al respecte.

Tot i l’anunci de la consellera Alba Vergés, el passat cap de setmana, que es podrien realitzar els tests d’anticossos en els Centres d’Atenció de Primària, sempre que un metge ho demani als pacients que presentin simptomatologia, la plataforma assegura que Salut no està complint amb els seus compromisos.

Al respecte, critiquen que “no s’estiguin fent servir equips de la Universitat de Lleida (UdL) i de l’Hospital Arnau de Vilanova” que “permetrien efectuar, segons la plataforma, almenys 250 tests més cada dia”.

Finalment, des de la Marea Blanca insisteixen a denunciar que, després de deu setmanes de propagació de l’epidèmia, “no s’estan realitzant els tests PCR ni les proves serològiques necessaris a tot el personal sanitari i sociosanitari”. Per tot això, exigeixen al Departament de Salut que prengui mesures “urgents”.