Les intenses negociacions entre els governs andorrà i espanyol durant aquest dijous, amb la mediació de l’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, permetrà la reobertura de la frontera hispano-andorrana a partir de demà divendres.

La notícia ha estat confirmada a LA VALIRA pel mateix Ros, el qual ha qualificat l’acord “de molt positiu pels interessos dels dos països fruit d’un intens treball previ”.

Per tant, la circulació restablirà normalitzada entre les dues fronteres després de romandre tancades (excepte per a les mercaderies, treballadors fronterers i visites mèdiques) des del passat 14 de març a causa del confinament decretat pel govern espanyol.

No obstant això, la mobilitat dels residents o nacionals per tota Catalunya es mantindrà restringida com fins ara, ja que encara hi ha zones del territori  català que es troben en la fase 2 que limita la mobilitat.

La mesura no permetrà, però, que els habitants de les comarques veïnes com ara els de l’Alt Urgell puguin accedir a Andorra, ja que hauran d’esperar que s’aixequi l’estat d’alarma, segons ha explicat Ros.