L’entitat Acció Feminista d’Andorra (AFdA) ha recordat que el Pla d’Acció del Govern per als tres anys vinents anomenat Horitzó 23, al qual ha fet referència constantment el cap de govern, Xavier Espot al debat d’Orientació Política aquest dimecres al Consell General, “no inclou ni una acció concreta pel que fa a la lluita per assolir la igualtat de gènere”.

“Ens sembla preocupant que el Govern no hagi previst en el seu pla més recursos humans per a l’Àrea d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere, i tan sols pretengui adaptar els recursos existents”, explica l’organització a través d’un comunicat.

Així mateix, apunta que tampoc es preveuen eines per evitar les desigualtats “en tots els àmbits de l’Administració”, i posa com a exemple que la policia no compta amb especialistes en temes de violència de gènere ni amb una unitat específica que puguin seguir els casos. A més, l’associació reclama més experts i especialistes al  Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i partides pressupostàries i accions per implantar a les escoles a través del departament d’Educació.

Pel que fa al servei que el Govern va crear per l’acompanyament i informació a les dones que desitgen avortar, l’anomenat SIAD, “no només volem constatar que aparentment no hi ha cap acció prevista per donar-lo a conèixer entre la població, sinó que també volem denunciar l’absoluta manca de transparència amb les dades. Avui dia, i malgrat haver-ho preguntat diverses vegades, desconeixem quantes dones ha assistit, quins van ser els problemes durant el confinament i el tancament de fronteres, com es van solucionar… res”.