Site icon La Valira

Als hospitals de l’Alt Pirineu i Aran no es pot avortar ni quirúrgicament ni farmacològicament

A la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran no es pot interrompre l’embaràs a través del mètode farmacològic ni quirúrgic, segons ha informat aquest divendres la mateixa consellera de Salut, Alba Vergés. Una de les principals raons és l’objecció de consciència dels ginecòlegs -que es neguen a practicar avortaments per creences religioses-.

Cal recordar que la llei del 2010 estableix que pot haver-hi metges que es declarin objectors de consciència, però els centres mèdics han de garantir que hi hagi algun professional disposat a fer-ho.

Vergés ha explicat que en les pròximes setmanes traslladaran dues professionals ginecòlogues de l’Arnau de Vilanova, que es desplaçaran setmanalment als hospitals de Tremp i Viella, amb l’objectiu d’ampliar la cartera de serveis obstètrics perquè, almenys, puguin atendre les peticions d’avortament farmacològic -possible fins a les nou setmanes-.

També esten en tràmits de poder oferir el mateix servei als hospitals de Cerdanya i la Seu d’Urgell.

En el cas de l’hospital de la Seu, com ja va avançar LA VALIRA, aquesta pràctica no es realitza, ja que, tot i ser de titularitat pública, forma part d’una fundació en la qual participa, a banda de l’ajuntament governat des dels darrers anys per una formació ideològicament molt conservadora (JuntsxCat), el Bisbat d’Urgell.

A hores d’ara, no es pot practicar l’avortament quirúrgic a tota la demarcació de Lleida. Això provoca que hagin de traslladar-se fins a Girona, Tarragona o Barcelona. De moment, el departament de Salut no ha comentat si resoldran la impossibilitat de sotmetre’s a un avortament quirúrgic a tota la província.

Exit mobile version