Site icon La Valira

Trencadissa liberal consumada

Els consellers generals Josep Pintat, Carles Naudi, Carine Montaner, Joan Carles Camp i Josep Majoral han abandonat el grup parlamentari liberal després de trobar insostenible la situació interna. Aquest dimarts, els cinc parlamentaris han entregat una carta a la Sindicatura en què demanen la seva adscripció al grup mixt, que es convertirà en el segon majoritari al Consell General amb deu membres, una situació inèdita a la cambra.

A més, Pintat, que fins ara era el president del grup, i Montaner també es donen de baixa del partit Liberals d’Andorra, al qual estan afiliats. Naudi i Camp, independents, són membres de la plataforma massanenca Ciutadans Compromesos, i Majoral, Montaner i Pintat són membres d’Unió Laurediana (UL).

Pintat i la resta de consellers han explicat al Consell General que el detonant de la marxa ha estat la votació de les lleis de transferències i competències comunals. El fins ara president ha lamentat que malgrat que el grup s’havia compromès a donar-hi suport, el president suplent, Jordi Gallardo, va decidir abstenir-se’n a última hora. L’excònsol de Sant Julià de Lòria ha indicat que no volen estar sotmesos a incerteses permanents abans de cada votació en funció de les pressions del Partit Liberal.

El trencament està precedit per l’elecció de Jordi Gallardo com a candidat liberal a les eleccions generals. Un procés que ha acabat de tensar la situació, segons ha reconegut Pintat. També ha recordat que ell era partidari de fixar primer el projecte polític i després, d’escollir la persona, retraient a Liberals d’Andorra l’exclusió d’Unió Laurediana del procés d’elecció.

Els consellers massanencs han fet seus els arguments de Pintat pel que fa a la marxa. Tot deixant clar que se centraran a fer feina al Consell i que no pensen en futures aliances amb Democràtes per Andorra (DA). Naudi ha dit que per lleialtat acompanyaran Pintat fins a final de legislatura.

El moviment dels cinc parlamentaris converteix el grup mixt en el principal de l’oposició, amb deu membres: Pere López, Rosa Gili i Gerard Alís (PS); Víctor Naudi (SDP); Sílvia Bonet (independent); Josep Pintat, Josep Majoral i Carine Montaner (UL); i Carles Naudi i Joan Carles Camp (independents, Ciutadans Compromesos).

Exit mobile version