El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat aquest dimecres que actualment hi ha 376 casos actius per coronavirus a Andorra, 45 més que l’última actualització del passat dilluns.

D’aquest total, hi ha cinc persones a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, tots ells a planta. L’actual taxa de reproducció està actualment a 1,54. Això significa que, de mitjana, una persona encomanada transmet la malaltia a com a mínim a una altra persona.

Martínez Benazet, a més, ha explicat que el consell de ministres  ha aprovat la formalització del contracte per l’adquisició de vacunes per la Covid-19 en el marc del projecte Covax Facility, quan estigui disponible, amb una reserva per cobrir el 50% de la població. Les vacunes seran gratuites per a tota la població, prioritzant d’entrada a les persones més vulnerables com ara la gent gran i els sanitaris.

La reserva feta pel projecte Covax suposarà una despesa per l’executiu de 30.800 dolars, el que suposa un preu aproximat de 10 dòlars per vacuna, un preu que pot variar en funció de la quantitat de països que s’adhereixin al projecte.