Site icon La Valira

4.942 residents espanyols poden votar a les eleccions del 10N

El consolat espanyol ha obert aquest dimecres les seves portes perquè fins a 4.942 residents espanyols puguin exercir el seu dret a vot de cara a les eleccions generals del 10N. Aquesta xifra, que representa un 21% de la xifra total d’inscrits (23.429), ha experimentat un augment de 820 persones respecte dels darrers comicis del mes d’abril, on 4.091 residents van demanar votar al consolat.

Tot i això, el cònsol general d’Espanya a Andorra, Antoni Prats, ha assenyalat que aquest és un fet “que no és molt d’estranyar”, ja que en tractar-se d’una repetició automàtica de les eleccions, “totes les persones que havien demanat el vot per a les eleccions d’abril no l’han hagut de tornar a demanar” i, per tant, “no podíem baixar d’aquella xifra”.

Els dies seleccionats per dipositar els vots a l’urna han estat aquest dimecres, dijous i divendres, de les 9 a les 20 hores, i de manera ininterrompuda. Tot i això, Prats ha indicat que els membres que conformen la Junta Electoral Central estan mantenint una reunió al llarg d’aquest matí on es podria decidir aplicar una pròrroga a aquest termini per garantir que tothom pugui exercir el seu dret a vot també el dissabte i el diumenge.

 

Exit mobile version