Site icon La Valira

25 peticions d’ajuda social rebudes en una setmana pel comú d’Escaldes-Engordany

El comú d’Escaldes-Engordany ja ha rebut 25 sol·licituds en el marc del programa d’ajudes socials que es va posar en marxa dimecres de la setmana passada i a les quals destina un milió d’euros.

Pel que fa a la tipologia, la gran majoria són per a exoneracions de serveis comunals, alimentació (el comú ofereix bons per gastar als establiments de la parròquia) i també de persones amb discapacitat que demanen l’exoneració del foc i lloc.

Les sol·licituds seran avaluades per la treballadora social que el comú ha contractat i que s’incorporarà el 9 de novembre. Les resolucions passaran per la comissió que s’encarrega dels afers socials, on hi ha un conseller de l’oposició i posteriorment la junta de govern aprovarà les peticions. Es vol que el procés sigui “àgil” i que les peticions d’exoneracions es puguin tramitar molt ràpidament.

Quant a l’informe que hauria encarregat el Govern per saber si el comú, amb aquestes ajudes, envaeix competències comunals, des de la corporació han manifestat que “no en saben res” i que es continua treballant en la recepció i la tramitació de les demandes rebudes.

De fet, a banda de la contractació d’una treballadora social, des del comú s’ha format també una persona de tràmits perquè sigui qui canalitzi les demandes a través del punt d’informació d’acció social, que és la “via d’entrada” de les demandes.

Exit mobile version