Andorra porta 164 casos positius acumulats de persones que han contret el coronavirus, dels quals 162 es mantenen actius. En les darreres hores, ha perdut la vida a l’hospital de Meritxell un home de 88 anys, pendent de confirmar si ha mort víctima de la pandèmia, segons ha explicat aquest dimarts en roda de premsa el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

El titular ministerial de Salut també ha confirmat que es troba ingressada al centre hospitalari andorrà, una noia treballadora fronterera resident a la Seu d’Urgell i que ha estat traslladada des de l’hospital alturgellenc fins a Andorra. Martínez Benazet ha manifestat, al respecte, que el Principat “està disposat a atendre pacients de la Seu” en els casos que per les seves limitacions no pot assumir la Fundació Sant Hospital (FSH).

Actualment hi ha a Andorra 163 sanitaris que han donat positius. En total es troben confinats als seus domicilis, 52 infermers, 46 auxiliars, 32 persones del col·lectiu de la neteja i 33 d’altres serveis generals.

Per altra banda, en els pròxims dies es reincorporaren després de ser donats d’alta, 20 infermers, 14 auxiliars, 13 metges i 15 de recursos generals.

Del total d’infectats, 26 es troben hospitalitzats i la resta a casa seva. A l’UCI romanen 7 que necessiten ventilació mecànica, dos d’ells procedents del Cedre.

Entre les persones que estan a la Unitat de Cures Intensives, hi ha una noia de 24 anys que és auxiliar de clínica de l’esmentada residència sociosanitària. Justament al Cedre hi ha, a hores d’ara, 16 persones sospitoses contagiades i 9 positives.