Una comunitat de veïns de la Seu planta cara a l’ajuntament

0
2345

La comunitat de propietaris de l’edifici de l’estació d’autobusos de la Seu ha decidit no autoritzar la instal·lació d’un equip d’antenes de telefonia a la torre de l’immoble, propietat municipal, en considerar que poden tenir una afectació a la salut pública.

La comunitat de propietaris Seu 44, on viuen quaranta-quatre famílies, creu que hi ha altres ubicacions possibles al municipi tenint en compte, a més, que a l’àrea d’afectació de les antenes es troba el col·legi Pau Claris. Les famílies dels escolars també han mostrat la seva preocupació per la proximitat a les antenes.

Els experts consideren que “la irradiació d’ones radioactives afecten greument a la salut de les persones grans i dels més petits a més de provocar malestar general, mals de cap, infart de miocardi o, fins i tot, leucèmia”. A banda, altres molèsties com ara l’alteració del son, malestar i, sobretot, sorolls provinents del sistema de refrigeració.

La nova Llei General de Telecomunicacions aprovada el 2014 limita les competències dels ajuntaments en aquest àmbit, establint que les companyies telefòniques necessiten l’acord amb la comunitat de propietaris de l’edifici sense necessitat de passar pel consistori ni cap altra administració. Però, en aquest cas, en ser l’ajuntament de la Seu el propietari de la torre és el qui, en principi, tindria la darrera paraula.