Una cinquantena de tombes profanades a l’Alta Cerdanya

0
3138
Foto: Yves Salvat (FB)

Una cinquantena de tombes han estat profanades al cementiri del petit municipi d’Osseja (Alta Cerdanya) de 1330 habitants, just al costat de Puigcerdà. Un acte vandàlic comès durant la nit del dimarts al dimecres d’aquesta setmana.

Les imatges no poden ser més esperpèntiques amb pots de flors trencats, rams dispersos als camins, arbustos arrencats, plaques commemoratives degradades, creus trencades i  tombades… els deterioraments són nombrosos.

Mentre els gendarmes francesos han obert una investigació, l’alcalde de la localitat, Roger Ciurana, ha explicat que els greus desperfectes podrien tenir la seva causa en la celebració d’algun ritu de tipus satànic protagonitzat per adolescents. Alhora, el batlle ha fet una crida per buscar testimonis que puguin esclarir els fets que permetin identificar als seus responsables.

A més, es demana a les persones que tinguin familiars enterrats en aquest cementeri que presentin les denúncies corresponents a l’ajuntament i visitin el recinte, que conté 400 fosses, per poder fer una valoració dels desperfectes.