Arriba a la Seu el gruix de guàrdies civils previstos per reforçar la seguretat ciutadana

0
6683

El gruix d’una unitat d’intervenció policial (UIP), formada per 50 agents antiavalots de la Guàrdia Civil, ha arribat aquest divendres a la Seu d’Urgell amb la missió de custodiar edificis públics i “donar suport als Mossos d’Esquadra en seguretat ciutadana”.

Segons el ministre d’interior, Fernando Grande-Marlaska, la mesura es va prendre a tot Catalunya davant l’anunci  de mobilitzacions independentistes les pròximes setmanes amb motiu de l’aniversari del referèndum il·legal de l’1 d’octubre.

Aquests efectius formen part d’un contingent de 600 agents policials que, des de la segona setmana de setembre, han estat venint de manera esglaonada a Catalunya. Els primers a arribar van ser agents procedents de Galícia que es troben allotjats a la caserna militar del Bruc a Barcelona. Se’n van anar afegint en els darrers dies més antiavalots que reforçaran també els 100 membres dels dos grups de la UIP que la policia té de manera permanent en territori català.

Precisament el Ministeri de l’Interior ha ordenat suspendre fins al 15 d’octubre la sortida de 300 guàrdies civils que tenien previst abandonar el Principat per incorporar-se de nou a les seves destinacions.