L’exgerent del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Sara Camps, ha estat un altre dels investigats en la causa oberta vinculada als presumptes delictes de prevaricació, malversació contra l’administració pública, frau contractual, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris que ha estat recol·locada laboralment a Andorra, segons ha pogut confirmar LA VALIRA.

En concret l’exassessora política i de comunicació de l’exalcalde de la Seu, Albert Batalla, ha fitxat per desenvolupar aquestes mateixes tasques pel comú d’Encamp. Juntament amb Batalla són dos dels quatre excàrrecs de l’ajuntament de la Seu d’Urgell i del Consell Comarcal de l’Alt Urgell que hi treballen en diferents llocs de feina d’empreses i institucions andorranes.

En el cas de l’exbatlle urgellenc, amb el seu germà Martí, forma part de la societat Bomosa.ad on figura com a director de la Fundació privada Bonaventura Mora Sagués. La fundació està presidida per l’empresari Turi Mora i dirigida per l’advocada, Carmen Rivera.

D’un altre dels investigats, el que fos regidor d’Urbanisme i Hisenda i president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, a hores d’ara, encara  no se sap a quina activitat laboral es dedica. L’aixecament del sumari, sens dubte, ajudarà a esclarir-ho.

La quarta de les implicades, la primera tinent d’alcalde i regidora de Desenvolupament local, Ocupació i Transparència, Mireia Font, continua vinculada al consistori, formant part del nou equip de govern encapçalat per l’alcalde Jordi Fàbrega.

Val recordar que tots quatre investigats, de l’òrbita de JuntsxCat, ho són arran d’una querella presentada per la Fiscalia, després de rebre una denúncia i per la qual va investigar el cas durant sis mesos. El mateix dia de la presentació de la demanda, el 28 de març del 2019, es va sol·licitar i acordar l’entrada i el registre a l’Ajuntament de la Seu i al Consell Comarcal de l’Alt Urgell.