El president català, Quim Torra, ha afirmat sobre la sentència del Tribunal Suprem que ha condemnat els líders del procés que “no acceptem la sentència de la ignomínia. La rebutgem. Perquè a més a més, no s’han condemnat tan sols els nostres representants polítics i socials, han condemnat la democràcia i els més de 2 milions de persones que vam participar en l’1-O “.

Seguidament, Torra també ha assegurat que “jo defensaré que aquesta legislatura s’acabi tornant a exercir el dret d’autodeterminació”. Torra ha concretat que “si per posar les urnes per a l’autodeterminació els condemnen a 100 anys de presó, la resposta és clara: s’hauran de tornar a posar urnes per a l’autodeterminació”.

En aquest context, Torra ha demanat suport al ple del Parlament on ha comparegut perquè li aprovin els pressupostos del seu executiu per poder seguir governant, assegurant que “la primavera de l’any vinent, el Debat Constituent podrà consolidar unes propostes que serveixin de guia per a l’elaboració d’una constitució republicana”. Per a Torra “no ens podem permetre ni un pas enrere en la defensa del nostre dret inalienable a l’autodeterminació”.

Quim Torra ha enviat un missatge al president en funcions del govern central, Pedro Sánchez, al qual li ha dit que “apel·lo de nou a Pedro Sánchez a encarar el conflicte com ho fan les democràcies: parlant i donant veu a la ciutadania. Perquè ni la unitat d’Espanya ni la independència de Catalunya poden servir com a excusa per vulnerar els nostres drets”.