El Consell per la República, amb seu a Waterloo, accepta el diàleg, però demana un mediador. L’entitat que presideix l’expresident Carles Puigdemont ha fet públic un document en què exposen les conclusions del debat intern que han tingut els últims mesos. Destaca la proposta per crear una “plataforma de negociació” amb l’Estat.

Entre les conclusions, el Consell per la República assegura que continua disposat al diàleg “malgrat la repressió” i aposta per una negociació. Això sí, ara hi posa com a condició l’existència d’un mediador.

Això no obstant, el Consell també conclou que les accions per “materialitzar el dret a l’autodeterminació” no poden quedar bloquejades” per la negativa de la majoria de forces polítiques i institucions espanyoles al diàleg”. En aquest sentit, fan una crida a la societat civil i les institucions a preparar-se per “materialitzar” la independència.

En el document de conclusions, l’entitat afirma que “cridarà al poble de Catalunya a mobilitzar-se per acompanyar l’acció de les institucions catalanes per materialitzar aquest mandat”. Cita la desobediència civil i la lluita no violenta com a elements primers de les mobilitzacions.