El Govern de Portugal ha aprovat, a través de l”Institut d’Ocupació i Formació Professional (IEFP), la creació del programa Regressar per tal de donar suport al retorn dels emigrants portuguesos que sobretot van marxar del seu país durant el període de crisi econòmica.

En concret, la iniciativa aprovada el passat 5 de juliol consisteix en el suport directe al destinatari que vol tornar sempre que tingui un contracte laboral ja preestablert allí. Les ajudes inclouen el reemborsament de la despesa en el transport de béns, així com d’aquelles derivades del reconeixement de les qualificacions acadèmiques o professionals i un incentiu financer addicional per a cada membre de la família del destinatari que resideixi a l’estat lusità.

Tota la documentació necessària es troba disponible al web del mateix consolat portuguès a Barcelona.

Val recordar que la població portuguesa ocupa a Andorra la segona posició de població resident darrere dels espanyols. L’any passat representava, amb 9.175 lusitans, el 12% dels habitants andorrans. Una colònia important també de lusitans hi resideixen actualment a la Seu d’Urgell.