El diputat del PSC al Parlament de Catalunya i cap de llista de Compromís X La Seu a l’ajuntament de la Seu d’Urgell, Òscar Ordeig, ha visitat aquest dijous el cap de Govern, Xavier Espot, per tractar diferents temes de relació entre Andorra i la capital alturgellenca, així com del Pirineu en el seu conjunt.

Durant la visita, s’han abordat els diferents aspectes en comú entre el Principat i l’Alt Pirineu, per una millora del desenvolupament econòmic i social d’ambdues zones en la qual haurà de jugar un paper clau el projecte de creació d’una àrea econòmica especial Andorra-Pirineus.

Tanmateix altres temes abordats, bàsicament, han estat el sanitari amb la reivindicació històrica, feta pel grup de la plataforma socialista, per aconseguir que el Mertixell sigui l’hospital de referència de la Seu; el tema de fronterers i la consolidació d’una col·laboració constant entre ambdós territoris; infraestructures, destacant l’aeroport i la instal·lació urgent del sistema GPS; i el futur del projecte conjunt de Patrimoni de la Humanitat.

Ordeig i Espot s’han emplaçat per continuar els contactes i abordar conjuntament tots els temes que afecten ambdós territoris.