Mas-Colell declara per tràfic d’influències

0
134

Andreu Mas-Colell, el conseller d’Economia del govern que va presidir Artur Mas, ha declarat aquest dimarts davant la Fiscalia a Barcelona per la presumpta comissió d’un delicte de tràfic d’influències.

La Fiscalia va obrir diligències contra ell arran de la detecció d’un document durant la instrucció de la causa sobre el procés que ara s’està jutjat al Tribunal Suprem. Es tracta d’un correu electrònic enviat per Mas-Colell el gener del 2017 a l’aleshores vicepresident i responsable d’Economia, Oriol Junqueras.

En aquest missatge, Mas-Colell demanava a Junqueras que intervingués en un esborrany d’informe, elaborat per la Intervenció General de la Generalitat, sobre irregularitats comptables en el Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI), que encapçala Jordi Galí, un acadèmic proper a Mas-Colell.

A l’email, segons El País, Mas-Colell argumentava que l’informe atacava Galí i la institució, i etiqueta de “paradoxa” que el sistema d’investigació intern de la Generalitat patís una “asfíxia administrativa” causada per la mateixa Generalitat.

Durant la declaració, Mas-Colell va negar que hagués mirat de pressionar Junqueras. Fonts de la defensa citades per El País indiquen que Mas-Colell es va comunicar amb l’exvicepresident per un interès acadèmic i perquè pretenia protegir el prestigi del CREI, i afegeixen que la comunicació amb Junqueras no va tenir efectes en l’informe definitiu. Segons EFE, de fet, no consta a les diligències que Junqueras obrís aquell correu electrònic.