L’USd’A denuncia coaccions i amenaces del Govern de DA a sindicalistes

0
351

La Unió Sindical d’Andorra (USd’A) està disposada a portar a Europa les amenaces que el Sindicat de personal de l’administració general (Sipaag) ha denunciat que ha rebut el seu president, Lluís Anguita, de la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega.

El sindicat explica que no és el primer cop que aquest govern “vulnera els drets sindicals de tots els treballadors de la funció publica”, ni que “Demòcrates d’Andorra (DA) menysprea l’opinió dels sindicats de l’administració tirant endavant una llei de funció publica sense consens ni diàleg, sense aportar cap informe econòmic que garanteixi la seva sostenibilitat ni a la comissió consultiva ni al consell general”.

El sindicat diu que “no es pot permetre de cap manera  actuacions més pròpies de l’edat mitjana, amb amenaces i coaccions, que d’una democràcia moderna”.

En el comunicat, l’USd’A es pregunta com pot un ministre que és un funcionari en excedència qüestionar que un sindicalista està polititzat, cosa que considera vergonyosa i innoble.

Alhora, el sindicat es planteja de denunciar l’acció a la comissió executiva de la Confederació Europea de Sindicats (CES) i demanarà que s’elevi a la carta social europea. Finalment, espera unes disculpes de la part del govern de DA