L’ambaixador Àngel Ros desmenteix Batalla en el tema del GPS de l’aeroport de la Seu

0
2556

L’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, ha desmentit de manera contundent  l’alcalde neoconvergent de la Seu, Albert Batalla, qui va acusar el govern espanyol de “manca de voluntat política” per la implantació d’un sistema GPS per a l’aeroport. Al respecte, el representant diplomàtic ha indicat que en “cap cas té res a veure” les acusacions del batlle amb la realitat.

En una entrevista a l‘ANA, Ros manté que tant l’Estat com la Generalitat “tenen el mateix interès” amb què l’aeroport funcioni comercialment. De fet, l’ambaixador ha explicat que parla constantment amb els alts càrrecs catalans que tenen competències amb l’aeroport, i totes dues parts coincideixen en prioritzar la seguretat de la instal·lació i de les persones.

L’exalcalde de Lleida explica que s’està a l’espera de més proves reals, més enllà de les simulacions, tal com recomana l’informe que l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) va encarregar a una companyia suïssa vinculada al món aeroportuari.

Ros ha garantit que, l’endemà que es digui que es pot volar, ja es començarà a negociar amb les companyies aèries que vulguin operar. I això “no es fa d’un dia per l’altre, perquè aquestes companyies han d’adaptar els seus avions, instruir el personal i fer adaptacions”. Un procés que, en principi, espera finalitzi la tardor vinent.