La Junta electoral ordena a Batalla la retirada de les pancartes i llaços grocs

0
1182
Foto: Ràdio Seu

La Junta electoral provincial de Lleida ha enviat un requeriment als ajuntaments de Solsona, Mollerussa, Fondarella, la Seu d’Urgell, Tremp, Cervera, Tàrrega i Térmens a retirar, de manera immediata,  totes les pancartes en les quals aparegui un llaç groc. Un element identificador que simbolitza la protesta per l’empresonament dels vuit exconsellers de la Generalitat i dels presidents de l’ANC i d’Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Fonts de l’organisme han explicat a LA VALIRA que en la demanda enviada a tots els municipis de la demarcació de Lleida se’ls hi recorda la normativa electoral de l’any 2015 en la qual es prohibeix que en els edificis i espais públics pengin alguna mena de símbols que trenqui la neutralitat institucional. El requeriment és d’obligat compliment. En el cas de desobediència, la Junta es personarà davant la Fiscalia per denunciar les possibles insubmissions.

L’entitat electoral respon d’aquesta manera a la demanda feta pel PP de Lleida en la que s’instava, aquest dimarts, als esmentats consistoris a retirar els missatges en què es pugui llegir “Llibertat presos polítics”, evitant que determinats poders públics puguin mitjançant campanyes institucionals “induir al votant” a optar per determinades opcions el dia de les eleccions fixades, en aquest cas, pel pròxim 21 de desembre.