La Generalitat fracassa en la mobilització de catalans emigrants pel referèndum

L’executiu de Carles Puigdemont tampoc ha tirat endavant el projecte de vot electrònic

0
255

El foment del vot dels catalans a l’exterior i el vot electrònic, han fracassat. Aquests dos objectius que s’havien marcat tant la Generalitat de Catalunya com les plataformes independentistes pel referèndum de l’1 d’octubre no han tingut la resposta esperada pels seus promotors, segons avança El País.

El Govern català i l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) pretenien que uns 285.000 catalans residents a l’estranger participessin d’un cens que els portés a votar en la consulta independentista, però per ara només hi ha 5.000 inscrits.

Pel que fa al projecte de permetre el vot electrònic en la consulta, a hores d’ara es troba aturat i sense opcions reals de posar-se en marxa. Aquesta situació ha creat mal estar i divisions al mateix govern de la Generalitat, i també hauria malmès la relació del govern català amb entitats independentistes com l’ANC.

S’apunta que el president de l’ANC, Jordi Sánchez, va demanar al conseller d’Exteriors, Raül Romeva, que arrenqués la campanya de participació i donés indicacions sobre la com havia de funcionar.

Romeva que va fer una sèrie d’iniciatives per a la inscripció en aquest registre de catalans residents a l’exterior, va donar també ordres que es desvinculés del referèndum per evitar possibles accions judicials del Govern central. Ara L’ANC afirma que aquesta prevenció perjudicar la mobilització.