Poc més d’una seixantena de persones es van aplegar aquest dilluns a la Seu d’Urgell en el primer acte de la campanya a favor de la celebració d’un referèndum independentista per al pròxim 1 d’octubre. La presència de l’alcalde de la Seu i diputat, Albert Batalla i de la diputada Carmina Castellvi, no van aconseguir omplir tot l’auditori de la Sala de la Immaculada en aquest acte organitzat per l’ANC Alt Urgell, en col·laboració amb Òmnium. Es va poder constatar l’assistència d’un públic fidel que ja té decidit des de fa molts mesos el sentit del seu vot. També hi va ser representat el portaveu del grup d’ERC, Francesc Viaplana i molts militants de Convergència (ara PDeCAT) de la Seu i, d’altres, arribats de diferents municipis de la comarca.

Batalla i la parlamentària pallaresa no van explicar res que no s’hagi dit fins ara, és a dir, que la cita electoral tindrà totes ‘les garanties legals’ perquè els ciutadans puguin exercir el seu dret democràtic a votar d’aquí a dos mesos. Tots dos es van mostrar optimistes sobre el resultat i van confiar que s’aplicarà a tots els efectes.

L’alcalde de la capital alturgellenca, amb l’ambigüitat que l’envolta, no ha explicat, a hores d’ara, a la majoria dels ciutadans ni als funcionaris públics quin serà el seu grau d’implicació directa i les possibles conseqüències que es puguin derivar de desobeir la legislació vigent. Tampoc es va referir a si l’ajuntament permetrà obrir les portes dels col·legis electorals habituals, de titularitat municipal, en quasi tots els casos, o en té previstos altres espais alternatius.

La xerrada d’ahir forma part d’un conjunt d’actes informatius que s’han organitzat arreu de Catalunya amb el lema ComSempre, que vol incidir en el fet que el poble català es pugui expressar lliurement sobre el seu futur polític.