El departament d’Estadística del Govern d’Andorra xifra en 601 euros el preu mitjà del lloguer dels habitatges, l’any 2018. Una xifra que representa un increment del 3% respecte als 584 euros del 2017. Des del 2014 fins a l’any passat, el preu de l’arrendament ‘només’ ha crescut 25 euros, passant dels 576 als actuals 601.

Unes dades que han estat molt qüestionades des del Partit Socialdemòcrata (PS) i pels mateixos sindicats. En concret, la Unió Sindical d’Andorra (USd’A) considera que els preus dels lloguers publicats per Estadística són totalment irreals, ja que els costos dels arrendaments a la vall central del Principat són molt més elevats del preu mitjà que figura a l’Enquesta de Pressupostos Familiars del 2018 i que es podrien situar en els 1.200 o 1.300 euros.

Tanmateix lamenten que el Govern no faci cas a les seves demandes com crear una cartera de pisos de protecció oficial i insisteix que la Llei Òmnibus no està donant els fruits esperats. En aquest sentit, remarca que no pot ser que gairebé la totalitat del sou d’una persona vagi destinat a pagar el lloguer, així com que els habitatges que s’estan construint actualment siguin d’alt standing amb preus prohibits per a la classe treballadora.