La Generalitat de Catalunya, durant la presidència d’Artur Mas, va crear una xarxa per arreglar contractes públics de manera fraudulenta, segons publica El Español.

La xarxa hauria arribat a pasterejar fins a 500 milions d’euros entre el 2011 i el 2015.

Part d’aquests contractes haurien estat manipulats després de la intervenció directa d’alts càrrecs i membres de l’executiu de Mas, com seria el cas de l’exconseller de Justícia, Germà Gordó, o el tresorer de Convergència, Andreu Viloca.

Aquests contractes haurien estat repartits entre empreses properes als convergents, i després haurien finançat a Convergència amb importants quantitats de diners.

De la documentació publicada, s’extreu que després de l’arribada d’Artur Mas a la presidència de la Generalitat, aquest i els seus alts càrrecs van crear un sistema opac que es rifava tots els controls de l’Administració.

Amb aquesta xarxa es van adjudicar a dit obres milionàries en un moment de crisi en què l’Administració estava molt a prop de fer fallida, mentre que Mas i els seus subordinats omplien les arques del seu partit i les butxaques d’alguns col·laboradors.

També es desprèn de la informació publicada que es van utilitzar empreses públiques de la Generalitat com una autèntica oficina de col·locació per a militants de Convergència.

En saltar l’escàndol del 3%, els alts càrrecs van intentar fer callar les veus crítiques ocultant informes interns que ara surten a la llum pública.