Destacats militants i simpatitzants d’ERC i JuntsxCat han presentat una candidatura, a través de la intersindical CSC, de cara a les pròximes eleccions al comité d’empresa de l’hospital de la Seu d’Urgell, per conseguir fer-se portaveus de la plantilla de la fundació que presideix l’alcalde de la Seu, el neoconvergent Jordi Fàbrega.

Sota l’eslògan, ‘Volem donar un aire nou al comité d’empresa’ explicaran en diferents xerrades a les treballadores i els treballadors que es presenten com a “sindicat lliure, republicà i nacional”.

La CSC d’aquesta manera pretén desmarcar-se dels tradicionals sindicats com ara CCOO o UGT que, fins ara, representaven al conjunt dels empleats.

Un exmembre de l’Exèrcit Popular català al capdavant de la CSC

La Intersindical Confederació Sindical Catalana és un sindicat independentista i de classe català, fundat l’any 1990 i constituït el 1993. Des del 6 d’abril de 2013 n’és secretari general Carles Sastre i Benlliure.

Sastre és un sindicalista i militant independentista, antic militant de l’Exèrcit Popular català, EPOCA, que va ser condemnat per pertinença a banda armada i per la coautoria de l’assassinat -posant-li una bomba al pit- de l’empresari Josep Maria Bultó