43 empreses i autònoms han formalitzat aquest dimecres la sol·licitud de crèdits tous al Govern d’Andorra en el primer dia per poder-ho fer. Un procés que serà resolt, cas per cas, a partir d’ara, segons ha explicat en roda de premsa el ministre portaveu, Èric Jover.

Aquesta és una iniciativa recollida en la llei òmnibus de mesures urgents que va ser aprovada el passat dilluns pel Consell General per tal de minimitzar l’impacte econòmic de la crisi del coronavius. Cal recordar que aquests crèdits tenen “un interès de tipus gairebé residual” que se situa entorn del 0,25%.

Per altra banda, Jover ha informat que, a hores d’ara, el registre d’acomiadaments suma 165 inscripcions, 115 d’activitats de temporada i 50 de contractes indefinits. Al respecte, ha recordat que des de l’inici de la crisi sanitària estan prohibits els acomiadaments i, per tant, aquelles empreses que incompleixin aquesta prerrogativa no tindran cap opció per accedir als ajuts de l’executiu.

A més, el portaveu governamental ha explicat que 1.564 temporers s’hi han adreçat fins al moment a l’executiu per retornar als seus països i que s’han activat comptes a tots els bancs per recollir donacions per comprar material sanitari i ajudar col·lectius sensibles.