Els tècnics van alertar del risc del terreny de davant del Punt

0
2732

Els tècnics del Ministeri d’Ordenament Territorial ja van alertar fa temps de l’alt risc que presentava el terreny situat davant del Punt de Trobada on aquest dissabte s’ha produït una gran esllavissada que sortosament no ha provocat danys personals.

Els experts del govern andorrà van advertir que la muntanya s’havia tornat inestable amb perill real d’esfondrament, tal com ha acabat succeint, recomanant la realització de treballs de consolidació en aquesta superfície de Sant Julià de Lòria.

Val recordar que la carretera general CG1 és la porta d’entrada i sortida per la frontera hispanoandorrana i per la qual circulen diàriament un gran nombre de vehicles, entre els quals hi ha els de gran tonatge que fan més vulnerable la via i el seu entorn.

Les obres on ha tingut lloc l’esllavissada les van iniciar els mateixos propietaris del Punt, la família Cachafeiro i actuals llogaters del centre, amb l’objectiu de construir un altre hipermercat davant el risc de no renovar l’arrendament en l’emplaçament actual. Tot plegat resta pendent del procés judicial per la demanda presentada pels Cachafeiro, que rebutgen el nou contracte de lloguer previst pels propietaris del terreny, la família Mallol, amb l’empresa Pyrénées.