Els Mossos d’Esquadra han deixat de vigilar 24 hores els jutjats de la Seu d’Urgell sense que s’hagi revocat l’ordre de protecció permanent i presencial en el marc del dispositiu Toga establert pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Fonts del TSJC han explicat a LA VALIRA que, a hores d’ara, l’alt tribunal no ha rebut cap demanda en aquest sentit per part de l’ajuntament de la Seu després que aquest dilluns l’equip de govern de JuntsxCat i ERC aprovés en sessió plenària una moció per ‘alliberar’ el cos policial d’aquest mandat judicial. Així i tot la darrera paraula està en mans del TSJC que ha de valorar la petició i decidir en un sentit o en un altre.

Cal recordar que aquest operatiu obliga una patrulla dels Mossos a una vigilància constant dels jutjats de la Seu i només pot abandonar el lloc davant d’un incident de seguretat greu, sempre amb autorització expressa dels comandaments.

La moció aprovada per la corporació municiaplque encapçala Jordi Fàbrega (JuntsxCat) sol·licita al TSJC que els Mossos deixen de vigilar la seu judicial de la capital alturgellenca “per poder-se dedicar a allò que és essencial del servei públic: fer tasques de prevenció i de seguretat ciutadana”.

Malgrat les reiterades demandes d’informació per part de LA VALIRA a la conselleria d’Interior de la Generalitat, 48 hores després de la primera petició, segueix sense contestar i donar les explicacions pertinents a la ciutadania.