A la plaça de l’1 d’octubre de Girona, abans plaça de la Constitució, els Mossos d’Esquadra han carregat amb duresa contra la Plataforma Antifeixista, que pretenien evitar la concentració que ha celebrat la plataforma Borbònica, entre ells Vox, el PP i Plataforma per Catalunya.

La càrrega s’ha produït després que els manifestants, que s’han concentrat a l’edifici de Correus, haguessin superat la barrera de tanques situada per impedir l’accés.

Segons fonts dels Mossos, s’ha detingut una persona, i hi ha quatre agents ferits, entre ells un amb mà trencada, i els altres lleus.

Coincidint amb el Dia de la Constitució, la plataforma Borbònica es mobilitza sota el lema “units per la Constitució” i Vox ha anunciat el seu suport a l’acte i la presència de Javier Ortega-Smith, secretari general de la formació d’ultradreta, i fins i tot han organitzat autobusos des d’altres punts de la geografia catalana i espanyola per intentar que la convocatòria sigui un èxit.

Sense incidents, a Barcelona també s’ha celebrat una manifestació a favor de la Constitució, amb la participació de Ciutadans, el PP i també Vox.