L’associació ecologista Ipcena sol·licitarà a la Generalitat paralitzar les primeres obres de la nova ampliació de Baqueira Beret al Pallars Sobirà, en considerar que els treballs que s’està fent actualment són excavacions per fer les rases per canalitzar l’aigua pels canons de neu a la zona de la Peülla que impliquen importants moviments de terres.

Segons l’entitat la feina que s’està duent a terme per crear noves pistes d’esquí, a banda de “deformar la muntanya”, afecta espais de cria de la perdiu blanca.

Val a recordar també que la construcció del telecadira està paralitzada pel contenciós administratiu que va presentar Ipcena a l’espera que es resolgui, segurament a l’octubre.

Per altra banda, per l’ampliació també caldrà la construcció d’una bassa d’innivació que es farà al naixement del riu Noguera Pallaresa, “que afecta una zona de reserva natural”. En aquest cas, els ecologistes també ho denuncien però no han presentat cap contenciós administratiu, ja que està pendent d’aprovació.