El vicealcalde de la Seu justifica l’augment dels sous dels edils perquè a la privada es cobra més

0
3622

El vicealcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana ha justificat l’important increment de les retribucions que rebran 6 dels 9 regidors de l’ajuntament en la nova legislatura que ara comença perquè aquestes són “inferiors, en proporció, a les que ells cobren per la seva feina en empreses privades”, segons ha explicat a l’ACN.

No obstant això, el també diputat republicà al Parlament passa per alt que la majoria dels edils que percebran una nòmina mensual treballen a l’administració o a entitats públiques.

Així, la segona tinent d’alcalde, Maria Antònia Lamolla és infermera de l’hospital de la Seu; el quart tinent d’alcalde Carlos Guàrdia és tècnic de camins al Consell Comarcal de l’Alt Urgell mentre que la regidora d’Atenció Ciutadana, Recursos Humans i Administració Municipal Carme Espuga treballa a l’oficina del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de l’Alt Urgell.

Els dos primers faran una mitjà jornada a l’ajuntament mentre que Espuga li dedicarà una tercera part del seu temps.

Únicament dos dels edils remunerats mensualment treballen a l’empresa privada: el tercer tinent d’alcalde, Joan Gurrera (enginyer) i la regidora d’Educació, Núria Tomàs (mestre a l’escola concertada de la Salle). Gurrera tindrà un 50% de dedicació i Tomàs, un terç.

Els tres tinents d’alcalde que estaran al 50% cobraran uns 20.000 euros anuals, la regidora que hi dedicarà un terç percebrà més de 12.000 euros i la que ho fa a un 25% prop de 10.000. Per la seva part, el batlle percebrà un sou anual brut de més de 40.000 euros dedicant un 85% de la jornada a l’alcaldia i un 15% a fer de pediatre al CAP.