El veto de DA a parlar amb Macron obliga al PS a traslladar a Europa les qüestions socials

0
801

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha avançat que en la reunió del pròxim 1 d’octubre el Consell d’Europa traslladarà al copríncep francès Emmanuel Macron la demanda del seu posicionament sobre qüestions socials com l’avortament, la problemàtica de l’habitatge, l’accés a la nacionalitat andorrana o les condicions laborals dels treballadors. López ho ha anunciat arran el veto de Demòcrates per Andorra (DA) a la petició de poder mantenir una reunió durant uns minuts amb Macron durant la visita que realitzarà a Andorra aquest divendres.

La proposta ha estat refusada pel grup demòcrata, al qual ha acusat de tenir “un punt d’egoisme”, tot i que el conseller socialdemòcrata ha defensat que la petició és “plenament justificada”, ja que “parlem d’una ocasió especial”. De fet, ha recordat que “ja es departeix habitualment de temes d’interès per la ciutadania” amb el Copríncep episcopal Joan Enric Vives”.

La voluntat era posar sobre la taula temes socials i que, d’aquesta forma, Macron “pogués tenir una visió global del que és avui dia el país”.

En canvi, amb la negativa de DA “només ells tindran accés al Copríncep via cap de Govern, síndic o cònsols i ell no podrà experimentar la pluralitat del país”. Davant aquesta situació, López ha confirmat que aprofitarà la compareixença de Macron davant l’assamblea del Consell d’Europa per demanar-li el seu posicionament sobre aquests temes.