El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha elevat a dotze anys de presó la condemna a dos nois acusats de violar una noia a Vielha, a la sortida d’una discoteca, l’agost de 2017.

L’Audiència de Lleida els havia condemnat inicialment a quatre anys i mig per abús sexual però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat parcialment el recurs presentat per la fiscalia i eleva els fets a agressió sexual.

La Sala considera que la víctima va ser tractada “com un ninot, a l’antull dels seus agressors” i que va ser sotmesa a actes sexuals “contra la seva voluntat expressa”. Entenen que la víctima va “implorar” i que els condemnats van coaccionar-la tant psicològicament com físicament per acabar cometent l’agressió.

La sentència del TSJC confirma part de la sentència que els prohibeix acostar-se a menys de 100 metres de la víctima durant sis anys i els imposa cinc anys de llibertat vigilada, un cop surtin de la presó.

La fiscal demanava quinze anys de presó per a cada acusat per un delicte continuat d’agressió sexual. Considerava provat que van ser tots dos acusats qui van violar per torns la noia i que ella els va dir explícitament que no volia.

La defensa, en canvi, representada per l’advocat Agustín Martínez, sol·licitava l’absolució en entendre que les relacions van ser consentides i que la declaració de la presumpta víctima tenia contradiccions i imprecisions. Defensava que el testimoni de la denunciant no era creïble i que no havia quedat acreditat que hagués existit cap tipus de violència o intimidació per part dels acusats cap a ella.