El Sindicat del Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) ha entrat aquest dijous la demanda judicial referent a l’afer del personal de relació especial. D’aquesta manera, el seu president, Lluís Anguita, compleix amb el mandat de l’assemblea general de l’entitat sindical, que el mes d’octubre així ho va acordar per àmplia majoria.

Anguita ha recordat que es tracta d’una demanda sobre els càrrecs de relació especial perquè facin la seva feina i no la reservada a altres. “Un assessor ha de fer la feina d’assessor, no ha de fer la feina de secretari d’Estat o de director o de qualsevol funcionari sigui del rang que sigui, això és el que nosaltres denunciem”, ha dit Anguita.

En aquest sentit, ha insistit que els treballadors públics “no treballem per cap color polític, sinó que treballem pel país i per l’administració general”. Així mateix, “els càrrecs de confiança ja tenen el seu lloc assignat, el que no poden és agafar d’altres llocs que no els hi pertoca, i és el que està passant i ens ha passat”, ha afegit. En aquest punt, Anguita ha avançat que ha arribat al Sipaag algun altre cas que s’està estudiant.

De moment el Sipaag és l’únic sindicat que signa l’acció judicial. El Sindicat de l’Ensenyament Públic d’Andorra (SEP) no s’ha adherit a la denúncia, en espera d’una assemblea per prendre una decisió.