El nou edifici d’Encamp no respecta l’entorn de protecció cultural de l’Hotel Rosaleda

0
2362

El faraònic edifici que el Ministeri d’Ordenament Territorial construirà a tocar a la plaça dels Arínsols-en una parcel·la de 1.900 metres quadrats cedida pel Comú d’Encamp- incompleix la normativa establerta que delimita l’entorn que ha de protegir un bé patrimonial com és l’Hotel Rosaleda, tal com es pot observar en el mapa que s’adjunta.

La superfície total construïda puja segons el projecte a 11.260 metres quadrats -inclosa la nova plaça- i el cost estimat s’enfila, atenció, fins als 11,5 milions d’euros, quasi el doble que la quantitat -entre sis i set milions- apuntada al maig pel ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres. El futur equipament disposarà d’un gran espai destinat al nou Museu Nacional de l’Automòbil.

L’Hotel Rosaleda, que va ser declarat bé d’interès cultural pel Govern d’Andorra el 12 de juny de 2003 i que té previst aplegar la nova seu de les dependències del Ministeri de Cultura, es podria veure perjudicat per l’impacte que pot causar la nova edificació perquè no respecta “les delimitacions del bé immoble d’interès cultural i del seu entorn de protecció”.

L’antic establiment hoteler és un edifici emblemàtic de l’arquitectura de granit situat a la parròquia encampadana, al número 13 de l’avinguda Copríncep Francès. És obra de l’arquitecte noucentista Adolf Florensa, del 1943. Està protegit pel Govern d’Andorra com a bé d’interès cultural, en la classificació de monument, des del 12 de juny de 2003.