El centredreta catalanista impulsa un nou partit, la Lliga Democràtica

0
237

Ha nascut un nou partit polític de centredreta i catalanista. Lliga Democràtica vol presentar-se a les pròximes eleccions de Catalunya, després de gairebé un any formant-se, sota el comandament d’un grup de persones que aposta pel “màxim autogovern”, però és contrari a la separació de Catalunya de la resta d’Espanya.

De moment, s’ha aprovat el nom del nou partit i ara per ara mantenen reunions amb altres formacions com Lliures, Convergents i Units per Avançar, així com preparen un manifest fundacional amb el qual volen atreure els votants de C’s que s’havien cansat del PSC i els de PDeCat descontents amb les accions de Carles Puigdemont.

“No existeix un partit d’obediència catalana de centredreta, de tarannà moderat”, han afirmat des del nou partit.

L’objectiu principal de la Lliga Democràtica és “trencar el bloc independentista”, a més també vol “aconseguir un govern no secessionista”, tot “suavitzant la tensió”, ja que, segons han explicat, “Madrid no és un enemic, sinó un soci”.

En aquest sentit, han afirmat que aquest nou partit vol demostrar “un catalanisme valent”, però “clarament contrari a un referèndum d’autodeterminació”. També vol “prioritzar l’economia, el benestar social i el medi ambient”.

Tot i que encara no han escollit una cara visible per Lliga Democràtica, es preveu que dos pesos pesants de la formació siguin Eva Parera, número dos de facto de Manuel Valls a l’ajuntament de Barcelona, i la politòloga Astrid Barrio. A més, també estan intentant que l’exprimer ministre francès els apadrini, encara que no es presentaria amb ells a les eleccions autonòmiques ni s’implicaria en la consolidació del partit.