El referèndum de l’1-O s’ha cobrat una nova víctima. El número dos del departament de Cultura, Xavier Gibert, presentarà avui la seva dimissió.

Gibert és un veterà de la política catalana que, tot i que en el càrrec de secretari general de Cultura només feia 15 dies que hi era, va formar part del primer govern d’Artur Mas, el 2010, fent de secretari general d’Empresa del 2012 fins al 2016.

La sortida de Gibert es produeix dos mesos abans del referèndum de l’1 d’octubre i s’afegeix a les baixes forçades per la consulta. Després de la destitució del conseller d’Empresa i Coneixent de la Generalitat, Jordi Baiget, tres consellers més han caigut del Govern català: la de Presidència, Neus Munté, el d’Interior, Jordi Jané i la d’Ensenyament, Meritxell Ruiz.

El procés també ha escombrat al director general de la Policia, Albert Batlle, a la número dos d’Ensenyament, María Jesús Mier, i al secretari de polítiques Educatives, Antoni Llobet, entre d’altres i fins a sumar una vintena llarga de càrrecs.

El nou conseller de Cultura, Lluís Puig, nomenarà de seguida al substitut de Gibert.