El futur pacte de govern a tres entre Demòcrates per Andorra (DA) amb Liberals (L’A) i Ciutadans Compromesos (CC) neix amb el malestar per part d’un sector encapçalat pel mateix Toni Martí que no acaba de veure amb bon ulls l’acord especialment amb la formació de Jordi Gallardo.

Les ambigües declaracions del  cap de Govern en funcions a la televisió pública andorrana, no han esvaït les informacions aparegudes que indiquen que Martí estaria en contra d’un executiu amb la presència dels liberals, tenint en compte les fortes acusacions d’aquests últims amb la gestió del mandatari escandenc, sobretot, pel que fa a l’afer BPA.

Preguntat sobre el pacte de govern, Martí es va limitar a manifestar que “el repartiment de cadires no és el més important quan es parla d’un govern a tres bandes” i, en aquest sentit ha explicat que seria “millor parlar de full de ruta”.

Cal destacar també la seva absència aquest dilluns a l’executiva de DA ampliada que el líder taronja va justificar pel seu desplaçament a França per tractar la problemàtica del tancament de la RN-22 al punt del Pas de la Casa.