L’Oficina Antifrau investiga l’ajuntament de Puigcerdà per la condonació de multes

0
2403

L’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha obert una investigació a l’ajuntament de Puigcerdà  per determinar si s’han produït presumptes irregularitats a l’hora de condonar un gran nombre de multes de trànsit durant els anys 2017 i 2018.

Segons el requeriment al qual ha tingut accés LA VALIRA, l’OAC ha iniciat les actuacions necessàries per “l’esclariment d’una possible conducta contrària als principis d’objectivitat, eficàcia i submissió plena al dret” en donar de “baixa denuncies en contra dels informes de la policia local”. En aquest sentit, l’organisme públic demana “un breu informe sobre els motius que justifiquen, en cada supòsit, que s’estimen les al·legacions presentades en contra de l’informe policial”.

Antifrau també sol·licita de l’ajuntament que encapçala el neoconvergent, Albert Piñeira, una còpia íntegra de tots els expedients sancionadors durant els darrers dos anys i de l’ordenança municipal reguladora de les infraccions a la normativa sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària vigent en aquell període de temps.

La condonació de multes de trànsit per part del consistori de la capital ceretana ha estat sempre sota sospita ciutadana. A través de les xarxes, alguns testimonis fins i tot s’han atrevit a qüestionar l’autoritat de la guàrdia urbana en arribar a encarar-se amb alguns dels agents policials en assegurar que “les multes no són un problema si ets amic de l’alcalde”.