Alerta terrorista per Nadal a la Rambla de Barcelona

0
370

Els Mossos d’Esquadra investiguen l’alerta d’un possible atemptat a la Rambla de Barcelona aquestes festes de Nadal. Segons diversos mitjans, la policia hi dona una credibilitat “mitjana” i per això ha enviat una ordre interna a tots els agents del cos.

L’avís concreta que un home tindria la intenció de fer un atropellament massiu aquest dimarts, dia de Nadal, al mateix lloc on van actuar els terroristes de Ripoll. La nota fins i tot detalla que l’individu respon a les inicials de L.B., que és de Casablanca (al Marroc), i que té tots els permisos de conduir. Per això, no descarten que tingui la intenció de fer servir un autobús.

Els Mossos van rebre l’alerta ahir diumenge al matí a través del Centre espanyol d’Intel·ligència contra el Terrorisme (el CITCO), i també d’altres serveis d’intel·ligència. A la tarda, la policia catalana ho va traslladar a tots els seus agents i també a la Guàrdia Urbana.

Els Mossos han demanat a tots els agents que extremin les mesures de seguretat i estiguin especialment alerta amb tots els vehicles de grans dimensions. També que facin controls a autobusos i minibusos, públics i privats.

Fins i tot recomanen als agents que si han de tallar un carrer de la capital, utilitzin un cotxe patrulla com a obstacle. Tot i aquest avís, els Mossos descarten, de moment, apujar el nivell d’alerta terrorista, que es manté en quatre sobre cinc.