Albiol fa sonar l’alarma antiindependentista

0
155

Xavier García Albiol, encara president i diputat del Partit Popular de Catalunya, ha alertat en declaracions a TV3que “o l’Estat es pren seriosament el que està passant a Catalunya o d’aquí a 15 o 20 anys no hi haurà 155 que aturi la independència“. Argumenta que la secessió compta amb “una estratègia perfectament dissenyada” des de fa temps per les institucions catalanes.

Per bé que admet que els successius governs espanyols s’han equivocat, Albiol troba que cap error “pot justificar el que s’està vivint a Catalunya” i culpa a la Generalitat de ser “una màquina de generar independentistes” a partir de “la pressió social”. El dirigent popular ha lamentat com un error el fet que la presència de l’Estat a Catalunya, segons ell, és “residual”.

El termini assenyalat per Albiol és, si fa no fa, el mateix que va plantejar l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont quan, aquest setembre, es va mostrar confiat que podria tornar a Catalunya abans de 20 o 30 anys perquè “ja serà independent llavors”.