Albert Batalla segueix sense acatar l’ordre de la Junta Electoral

0
1386

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla (PDECat) continua sense acatar el requeriment de la Junta Electoral de Lleida en el qual l’obliga a retirar d’edificis i espais públics llaços grocs, pancartes amb el lema’ Llibertat presos polítics’ o altres elements identificatius que puguin mantenir alguna relació amb els exconsellers de la Generalitat destituïts pel govern espanyol en aplicació de l’article 155 o amb els líders de l’ANC, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Si fa cas omís a l’ordre, el batlle alturgellenc s’enfronta a un possible delicte electoral després que l’ens estatal es personi davant la Fiscalia per denunciar aquest incompliment. A partir d’aquell moment podria rebre una citació judicial en qualitat d’investigat.

Aquest dimarts, la Junta Electoral va comunicar a totes les juntes electorals de zona el trasllat als ajuntaments de la Seu d’Urgell, Tremp, Solsona, Mollerussa, Fondarella, Cervera, Tàrrega i Térmens, de l’obligatorietat de fer complir la normativa de l’any 2015 en relació a elements identificadors, col·locats a espais públics, que poden trencar amb la necessària neutralitat institucional davant un procés electoral.