Primera condemna a un Pujol Ferrusola

0
97

Oriol Pujol, exdiputat de CiU i exsecretari general de Convergència, ha pogut evitar finalment el judici d’un jurat popular pel cas de les ITV ja que, a diferència del que va passar amb l’acord que va assolir el 2017, ara tots els encausats han pactat amb la Fiscalia.

L’exdirigent nacionalista i fill de l’expresident Jordi Pujol ha acceptat una condemna de dos anys i sis mesos de presó, que pot comportar l’ingrés a un centre penitenciari, així com el pagament d’una multa de 55.000 euros per la comissió desuborn, falsedat documental i tràfic d’influències, delictes que ha reconegut relacionats amb el cobrament de comissions a canvi de facilitar concessions d’estacions d’ITV i d’intervenir en la deslocalització de les multinacionals Sony, Sharp i Yamaha.

Oriol Pujol, això sí, ha aconseguit finalment que el cas que va ensorrar la seva carrera política no porti a la presó la seva esposa, Anna Vidal, condemnada a 15 mesos de privació de llibertat.

L’acord, que s’ha de ratificar a l’Audiència de Barcelona, comporta una condemna de dos anys per a l’empresari Sergi Alsina i de cinc mesos per a Ricard Puignou, també empresari. L’ex-número dos de la Diputació de Barcelona Josep Tous, que juntament amb Alsina s’havia oposat a l’acord de l’any passat, també ha estat condemnat a cinc mesos de presó.