Polèmica per les imatges dels presos

0
115

Andreu Van den Eynde, advocat d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, ha rebutjat en declaracions a RAC1 que els polítics presos fossin gravats a la presó d’Estremera amb el seu consentiment, segons es recull en un informe de la direcció de la presó remès a Institucions Penitenciàries.

El lletrat qualifica “d’esperpèntic” i “surrealista” pensar que són els mateixos presos i les seves defenses els que van impulsar la gravació.

“La percepció de la direcció (d’Estremera) és que els interns són coneixedors en tot moment que estan sent gravats”, plantejava l’informe del centre, afirmant que no tenien actituds “naturals” i que la classe que imparteix Junqueras a presos, segons es veu a les imatges, és una “simulació”, ja que des de la direcció del centre “no es va autoritzar aquesta activitat”.

D’altra banda, el govern de Pedro Sánchez es renta les mans de l’informe. Es tracta d’un document reservat d’Institucions Penitenciàries (dependent del Ministeri de l’Interior) que va encarregar l’executiu de Mariano Rajoy.

No hi ha pacte amb Fiscalia
De la mateixa manera, l’advocat ha rebutjat que s’estigui intentant qualsevol pacte amb la Fiscalia per acceptar penes per delictes menors, tal com insinuava que s’estava negociant Gonzalo Boye, lletrat de l’expresident Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín, en una entrevista a Vilaweb.

“Jo no he parlat amb Fiscalia, gairebé ni els saludo. Ni he parlat ni parlaré”, ha sostingut. “Parlar de pactes és absurd”, ha plantejat. “Què advocat intentaria pactar amb la fiscalia si els seus clients són innocents? Si algú és innocent no es pacta”, ha apuntat Van den Eynde. “Ni em deixarien ni ho volen els meus clients”.