Borrell plantarà cara “a les falsedats” del procés català

0
201

El ministre d’Exteriors, Josep Borrell, ha assegurat en una entrevista que publica aquest diumenge ‘El Periódico’ que plantarà cara “a les falsedats del procés” perquè “s’ha projectat la imatge d’una Espanya neofranquista”.

“En alguns mitjans s’ha comprat el relat d’un poble oprimit, víctima d’un Estat repressor que espolia”, ha afirmat. “Cap govern del món s’ho ha cregut”, ha dit, tot i que ha admès que el govern espanyol haurà “de fer diplomàcia social i mediàtica”, i “plantar cara quan es diguin falsedats”.

Preguntat sobre si s’oposa a què el Govern català reobri les delegacions a l’exterior, el ministre ha matisat que no s’hi oposa si són “per exercir les seves competències”, però ha recalcat que “no se’n pot dir ambaixades, perquè no ho són, i per obrir-les la llei vigent exigeix complir uns tràmits que lamentablement encara no s’han complert”, ha conclòs.

Sobre l’incident entre l’ambaixador espanyol, Pedro Morenés, i el president Quim Torra als EUA, Borrell ha lamentat que Torra mantingui “el mateix discurs desqualificador d’Espanya i del seu sistema polític i judicial, d’una Catalunya colonitzada, subjugada i espoliada”, i ha assegurat que davant “atacs al seu país” cap “ambaixador es queda impassible”.