El govern de Puigdemont va preparar l’expropiació de llicències de TV i ràdio

0
191

El govern de la Generalitat que presidia Carles Puigdemonthavia preparat l’expropiació de les llicències d’emissió de ràdios i televisions espanyoles públiques i privades, revela El Confidencial.

Aquest diari afegeix que la Guàrdia Civil va trobar cartes ja redactades per comunicar l’expropiació de la llicència als presidents d’Atresmedia, Mediaset, Radio Televisión Española (RTVE), Prisa, Movistar, Cope, Vocento i Unidad Edutorial. De fet, mostra un document que inclou la llista de grups de mitjans destinataris.

Segons la mateixa informació, se’ls indica que hauran de concórrer a un nou procés d’adjudicació de freqüències per poder seguir emetent a Catalunya.

Les cartes van ser localitzades al despatx d’Antoni Molins, un dels alts càrrecs encausats pel procés que aleshores era secretari de Difusió i Atenció Ciutadana i ara és el secretari de Comunicació i Mitjans de Comunicació del govern de Quim Torra.

Aquells missatges començaven així: “Como bien sabe, Cataluña se ha constituido, por la vía de un proceso democrático, en un nuevo Estado de Europa“.

Altres cartes, afegeix El Confidencial, tenien com a destinataris autoritats espanyoles i internacionals. El destinatari d’una d’aquestes era José Manuel Soria, ministre d’Indústria, Energia i Turisme fins al 2016. La Generalitat hi expressava “voluntat de col·laboració entre els dos països” partint del fet que “Catalunya disposa ara de plenes competències en l’àmbit de les telecomunicacions i els serveis de comunicació audiovisual”.