El PS acusa DA “d’anar a contracorrent de la societat” en sexualitat i avortament

0
1047

Nou enfrontament dialèctic entre el Partit Socialdemòcrata (PS) i el govern de Toni Martí sobre aspectes relacionats amb sexualitat, contracepció i avortament. Durant la sessió d’aquest dijous de control a l’executiu, la pregunta de la consellera general del PS, Rosa Gili, respecte a la dispensació sense recepta a les farmàcies de la píndola de l’endemà, ha tornat a posa de manifest dos models ben diferenciats d’entendre la realitat social andorrana.

Gili ha acusat al govern de Demòcrates d’Andorra (DA) “d’anar a contracorrent de la societat” per la incoherència existent entre l’actual Codi Penal que permet a les dones, d’una banda, mantenir relacions sexuals consentides a partir dels 14 anys mentre que, d’altra, necessiten el consentiment dels pares o tutors, a partir dels 16, per accedir a mètodes contraceptius com ara la píndola de l’endemà (llei de drets i deures dels pacients).

El ministre de Justícia, Interior i Afers Socials, Xavier Espot, ha defensat l’argument que “a aquesta edat una noia no té prou independència ni autonomia” per prendre aquestes decisions, inclosa la d’interrompre un embaràs. Alhora, Espot també ha reiterat la posició contrària del govern de DA a la despenalització de l’avortament, ja que “es posaria en entredit el model d’Estat” en el qual un dels Coprínceps és l’arquebisbe d’Urgell.